Το αφιέρωμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον Ιάννη Ξενάκη ολοκληρώνεται με μια συναυλία του dissonArt ensemble, που υπό τη διεύθυνση του Γιοχάνες Καλίτσκε θα ερμηνεύσει έργα του πρωτοπόρου συνθέτη για ποικίλα σύνολα δωματίου. Συμμετέχει η μεσόφωνος Ηλέκτρα Πλατιοπούλου. Στις 8.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Το βιβλίο της Μάρως Βασιλειάδου «Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» (εκδ. Διόπτρα), μια εικονογραφημένη βιογραφία του Ελληνα πολιτικού, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Books & Life. Μιλούν η μεταφράστρια – συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, ο ιστορικός Κωστής Γκοτσίνας, η εικονογράφος Θέντα Μιμηλάκη και η συγγραφέας. Στις 7 μ.μ., Σόλωνος 93-95.
Ο Νικ Γουότερχαουζ ανεβαίνει σήμερα και αύριο στη σκηνή του Loulou is Present για δύο συναυλίες γεμάτες R’n’B, μπλουζ, τζαζ και ροκ εν ρολ ρυθμούς και μελωδίες. Στις 9.45 μ.μ., Πειραιώς 105.
Η ατομική έκθεση του Ηλία Βασιλού με τίτλο «Between Space and Time» και με έργα που καλούν τον θεατή να περιπλανηθεί στα αχανή χρωματικά πεδία και στις απρόβλεπτες δομές τους παρουσιάζεται στην γκαλερί «ΔΛ». Από τις 12 το μεσημέρι, Μεσολογγίου 55Α.

Αφού παρουσιάστηκε σε Ελβετία, Γαλλία, Λίβανο, Κύπρο και αλλού, το έργο «Μπλε», που καταπιάνεται με τα γενεσιουργά αίτια του άγχους, παρουσιάζεται στο Bios, σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Αννας Λεμονάκη. Μουσικός επί σκηνής, ο Σάμιουελ Σμίντιγκερ. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 84.

ΑΤΖΕΝΤΑ