Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (25/05)

You are using the Free Edition of AthensAPP. For extensive information on Athens, GO PRIME with our comprehensive Greek Travel App featuring the full edition of Athens and 25 Greek islands.

more…

Το έργο της Ανθής Τσιρούκη «Labor», με ήρωες δύο πλαστικούς χειρουργούς που περιθάλπουν έναν νεαρό παρεμβαίνοντας κατόπιν στη ζωή του, παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία της Εμιλυς Λουΐζου. Παίζουν οι Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Ορέστης Χαλκιάς. Στις 9 μ.μ., Τρικόρφων 3-5.

Η έκθεση «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα», που διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη και τον επιμελητή και εικαστικό Δημήτριο Αντωνίτση, υποδέχεται το κοινό της στο Μέγαρο Σταθάτου. Από τις 10 π.μ., Νεοφύτου Δούκα 4.
Επειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη, το υβριδικό, φεμινιστικό σόου της Ελλης Παπακωνσταντίνου «Ιχνη της Αντιγόνης» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ερμηνεύουν οι Nalyssa Green, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Βάλια Παπαχρήστου κ.ά. Στις 9.15 μ.μ., Αντισθένους 7 και Θαρύπου.
Το βιβλίο του Ιαν Κόλινς «John Craxton: Ο αγαπημένος της ζωής. Μια ελληνική ψυχή» (εκδ. Πατάκη) παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη. Θα μιλήσουν η ιστορικός τέχνης Εβίτα Αράπογλου, ο επιστημονικός διευθυντής του μουσείου Γιώργης Μαγγίνης και ο συγγραφέας. Στις 7 μ.μ., Κουμπάρη 1.

H ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νικολέττας Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Περί οικειότητας» και με έργα που επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον συμφιλίωσης με τις μνήμες που μας διαμορφώνουν, παρουσιάζεται στην γκαλερί «αγκάθι – κartάλος». Από τις 11.30 π.μ., Μηθύμνης 12 και Επτανήσου.

ΑΤΖΕΝΤΑ