Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (28/05)

You are using the Free Edition of AthensAPP. For extensive information on Athens, GO PRIME with our comprehensive Greek Travel App featuring the full edition of Athens and 25 Greek islands.

more…

H ομαδική εικαστική έκθεση «In Connection» – Volume II», με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, video art, γλυπτικής και NFTs φιλοτεχνημένα από Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες που εμπνέονται από την έννοια της σύνδεσης, εγκαινιάζεται απόψε στον χώρο τέχνης Domatio. Στις 6 μ.μ., Σολωμού 55.

Η συναυλία «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές», εναρκτήρια εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Alpha Mission – Delos» του World Human Forum και του ARTE, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στην κλιματική αλλαγή, θα προβληθεί τη Δευτέρα στην ΕΡΤ και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ντιάνα Τιστσένκο (βιολί) και ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα). Στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.
Αφιερωμένη στο έργο της Ελλης Διβάνη, η έκθεση με τίτλο «Ελλη σ’ αγαπώ» εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί Genesis. Στις 9 μ.μ., Χάρητος 35.
Το έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη «Αριστερόχειρες», που αντλεί έμπνευση από τις «Παιδοπόλεις» της βασίλισσας Φρειδερίκης και από γεγονότα της περιόδου του Εμφυλίου, παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Παίζουν οι Τάσος Δημητρόπουλος, Ελένη Κουτσιούμπα, Χάρης Κρεμμύδας κ.ά. Στις 9 μ.μ. (Κυριακή 7 μ.μ.), Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Σαράντα και πλέον εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις «Προσωπικές Ουτοπίες» τους στην ομώνυμη ομαδική έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Στις 6.30 μ.μ., Νυμφών 3.
Το ADD, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, ολοκληρώνεται σήμερα στο βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 με συναυλίες ονομάτων από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 7 μ.μ.
Η ομαδική έκθεση «Αρχέτυπο & εικασία», με έργα που διερευνούν την αποτύπωση των καταγωγικών ιδεών στη σύγχρονη τέχνη, φιλοξενείται στην γκαλερί Chili Art. Από τις 11 π.μ., Δημοφώντος 13-15.
Η έκθεση «In Connection» – Volume II» στον χώρο τέχνης Domatio. [Daniela Prokopetz]

ΑΤΖΕΝΤΑ