Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (27/05)

You are using the Free Edition of AthensAPP. For extensive information on Athens, GO PRIME with our comprehensive Greek Travel App featuring the full edition of Athens and 25 Greek islands.

more…

Βασισμένη στο εμβληματικό διήγημα του Αλμπέρ Καμύ, η χοροθεατρική παράσταση «Πανούκλα 2022» ανεβαίνει στο Μπάγκειον, σε διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία και ερμηνείες της Πηνελόπης Φλουρή και της ομάδας Abnormal. Στις 9.15 μ.μ., πλ. Ομονοίας 18.

Τις «Μεταμορφώσεις της αγάπης» διερευνά το 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας, που διοργανώνει σήμερα και αύριο στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Από τις 7 μ.μ., Διδότου 6.
Η ατομική έκθεση χαρακτικής της Θάλειας Βασιλείου, με τίτλο «Mindspaces» και με μονοτυπίες στις οποίες διερευνάται το απροσδόκητο και το τυχαίο αποτέλεσμα στην τέχνη, εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης ETCHink. Στις 6.30 μ.μ., Αργυρουπόλεως 16.
Επιλεγμένα ποπ τραγούδια, διασκευασμένα για φωνή και για οκτώ βιολοντσέλα, ερμηνεύει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής η Ιμανί, στο πλαίσιο της παράστασής της «Voodoo Cello», που βασίζεται στην τελευταία δισκογραφική της δουλειά και εστιάζεται στη γυναικεία δύναμη. Στις 8 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» ανεβαίνει στο θέατρο Πρόβα, σε σκηνοθεσία του Παντελή Παπαδόπουλου. Παίζουν οι Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστας Δαρλάσης, Αννα Πορφύρη κ.ά. Στις 9 μ.μ., Αχαρνών και Ηπείρου 39.
Η ατομική έκθεση της Μαρίνας Βλαχάκη με τίτλο «Μια θάλασσα μέσα μου» και με έργα όπου οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε υποτάσσουν το σχέδιο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Art Prisma. Από τις 10.30 π.μ., Κουντουριώτου 187.

ΑΤΖΕΝΤΑ